Fümi

A Független Magyar Ifjúság, első legitim szervezetének és mozgalmának hivatalos blogja.

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Szerzők

MENU

----------------------
Kezdőlap
----------------------
Rólunk
----------------------
Szervezeteink
----------------------
Csatlakozz
----------------------
Füminterakció
|vitassuk meg!|

----------------------
Fordulj hozzánk!
----------------------
Tartalom Tagoknak
----------------------
Elérhetőségek
----------------------
GYIK
----------------------

Büszkeségeink

Aktualitások:

Friss topikok

  • Admin_fumi: Kedves Gabriella! Az eddigi jelentkezők száma összesen 373 fő. Természetesen van lehetőségünk fog... (2011.03.12. 16:19) Március 15.
  • Olikincs: @juliacska.kulka1988: hát, némelyikkel biztosan, de én az enyémmel nem tudtam elhelyezkedni ... (2011.01.30. 22:54) Célkeresztben az OKJ
  • Peterdi_Z.: Erkölcsös dolog támogatni az iskolásokat a TANULÁSBAN, de a munkavállalásban is kellene támogatni ... (2011.01.10. 13:40) Várunk szeretettel!

Augusztus 20.

2011.08.20. 06:10 | Admin_fumi | Szólj hozzá!

Szeretnénk, hogy a mai ünnep morálisan, és az időjárás szempontjából egyaránt felhőtlen legyen. Kívánjuk, hogy mindenki békésen és alkalomhoz méltón tisztelegjen az egyik legfontosabb ünnepünk, a magyar államalapítás ünnepe előtt.

Több szempontból is rendhagyó lesz a mai ünnepség. Ugyanis nem csak a programok családiassága, hanem az összefogás eredménye is kiemeli az idei augusztus 20-át a korábbiak sorából.

 

Kedves Magyarország!

Izgatottan kell megállnunk az ünnepség esti tűzijátéka előtt, mert 2011. augusztus 20-a, az államalapítás történetének utolsó olyan ünnepi megemlékezése, ahol az 1989. évi rendszerváltás, köztársasági alkotmánya a hatályos alaptörvény. Ha már így alakult,
akkor, ma először a rendszerváltás óta eltelt 22 esztendőben, igazán fontos, hogy jobb és baloldali egyként nézzen fel az égre. Ugyanis ezzel, a korszakváltás egy igen sajátos szakaszához érkeztünk, a korszakalkotáséhoz. Ebben a fejezetben szükség van és szükség lesz, minden állampolgár tudásának hozzájárulására ahhoz, hogy olyan Magyarország épülhessen, amely "Európa Szívében, a Világ Országa".

Más szempontból is különleges a mai nap.

Egy évvel ezelőtt ilyenkor, magunkban, sokan bojkottáltuk a tűzijáték, mint az ünnepség oka előtti tisztelgés, és a hazánkkal kapcsolatos érzelmek, modernkori, luxus kinyilatkoztatását biztosító rendezvény megszervezését.

Nem tartottuk fontosnak, tíz és százmillió forintok levegőben elfüstölését, még akkor sem, ha valójában ez a költség, az összlakosság fejenkénti egy doboz gyufa árával történő hozzájárulásából fedezhető. Akkor sem tartottuk fontosnak, ha jól tudjuk, hogy a petárdák robbanásának hangja, azon az egy éjszakán, fenn a levegőben, ha csak arra a rövid lélegzetnyi időre is, de mindnyájunk fejében tompította a kétségbeesés és a mindennapi izgalmak okozta fejtörés, vagy a világgazdasági helyzetből eredő melankólia zaját.

Ha fájó szívvel is, de vissza kell emlékeznünk, hogy az akkorihoz képest értékelhessük a mai helyzetet. Vissza kell emlékeznünk azért, hogy ma büszkén kihúzhassuk magunkat és kimondjuk: A VÖRÖSISZAP MÁR CSAK ROSSZ EMLÉK! Legyünk bárhol a világban, ki tudjuk mondani, hogy nálunk az összefogás ereje győzött. Legyőztünk egy olyan katasztrófát, amihez hasonlót több, mint 20 éve nem tapasztalhatott Magyarország.

Ugyanis most nyárra, sikerült az iszap károsultak számára, olyan életkörülményeket teremteni, helyreállítva a katasztrófa sújtotta területek teljeskörű ökológiai-egyensúlyát is, ami biztosítja az ott élő családok számára a Jövő Nemzedékeinek biztonságos felnevelését, és ebben mindnyájunknak szerepe volt.

 

Békés ünnepet kívánunk!

Független Magyar Ifjúság

 

 

 


 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fumi.blog.hu/api/trackback/id/tr553166695

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása